Matkan tavoitteet

Moi! Tässä postauksessa esitellään meidän matkan tavoitteet. Tavoitteet ovat tärkeä osa partion tekemistä, koska partiossa pyritään aina kehittymään ja tavoitteet ovat oiva tapa kehittymisen havitteluun ja mittaamiseen. 

Matkalle lähtiessä on hyvä sopia yhteisiä tavoitteita, jotka päätetään yhdessä. Tavoitteet luovat matkalle raamit ja antavat meille yhteisiä arvoja joiden suuntaan katsoa. Me ollaan valittu meidän matkan teemaksi kestävä kehitys, joten se näkyy myös tavoitteissa. Sen lisäksi haluamme tavoitteilla luoda tietynlaista ilmapiiriä ja lähtöasetuksia meidän matkaa kohtaa. Kun asioita sanoittaa ääneen, ne toteutuu todennäköisemmin. Sen takia ollaankin haluttu jo alkumatkassa tavoitella avointa, mukavaa ja opettavaista matkaa.

Tavoitteet auttaa meitä kulkemaan samaan suuntaan

KIVIEN TAVOITTEET

  • Järjestää kestävä ja ympäristöystävällinen matka

  • Lasketaan matkan kulutus ja verrataan valintojen kestävyyttä erilaisiin vaihtoehtoihin.


    Tämä tavoite viittaa suoraan meidän valitsemaan teemaan, joten se oli helppo valita. Tämä on myös tärkeä tavoite ja olisimme varmasti sen valinneet ilman valittua teemaakin. Varsinkin partiolaisina meillä on tietty vastuu toimia esimerkillisesti. Partiolaisen yksi ihanteista on ''Rakastaa luontoa ja suojella ympäristöä''. Aina ei voi olla täydellinen kestävän kehityksen saralla, mutta tämä tavoite ainakin pyrkii siihen. Mielestämme on myös hyvä olla tietoinen valinnoistamme ja niiden vaikutuksista!


  • Olemme avoimia uusille kulttuureille ja opimme uutta

  • Keskustelemme ennen matkaa, matkalla ja matkan jälkeen käsityksistämme, oletuksistamme ja ajatuksistamme.

  • Matkan jälkeen kirjaamme ylös opimmeko jotain uutta matkan aikana.


    Tämän tavoitteen valitsimme, jotta muistaisimme matkalla ja ennen matkaa pitää mielemme avoimena uusille asioille. Olemme tehneet monia vuosia hommia yhdessä ja jotkut asiat hoidamme usein samalla tavalla. Tämä matka haastaa meidät uusien asioiden eteen, joten on hyvä olla avoimena ja valmiina oppimaan uusia asioita ja tapoja. Aina valmiina!


  • Pidetään konfliktivapaa ja keskustelultaan rehellinen reissu.

    • Pyrimme siihen ettei suuria riitoja synny ja mikäli syntyy niin ne selvitetään rauhallisesti keskustellen aikuismaisesti.

  • Pyritään kompromisseihin ja toisten toiveiden kuunteluun ja kunnioittamiseen.


    Usein jos on pitkään samojen ihmisten kanssa, saattaa toisen naama ärsyttää ihan ilman syytä. Varsinkin kun edessä on varmasti osittain jännittävä ja stressaava reissu. Vaikka me ollaan tosi hyvää pataa keskenämme ja tunnemme toisemme hyvin, saattaa uudessa ympäristössä ja tilanteessa tulla esiin konfliktin alkuja. Siksi halusimme valita tavoitteen, joka kehittää meitä tässä välillä vaikeassakin asiassa, kommunikaatiossa.

Tavoitteisiin olemme merkanneet tavoitteen, sekä sille jotain mittareita. Jotta matkan jälkeen voimme palata tavoitteisiin ja katsoa toteutuiko ne konkreettisten mittareiden avulla. Mittareiden asettaminen on tavoitteiden asettamisessa tärkeässä osassa. Tavoitteiden olisi hyvä olla aina sellaiset, että ne on mahdollista saavuttaa, mutta ei toki liian helppoja. Mittarit kertoo mitä tavoitteen saavuttaminen vaatii. Jos tavoitteelle ei voi asettaa mittaria, on sen toteutumista vaikeampi seurata. Esimerkiksi jos matkamme aikana ei ole syntynyt yhtään suurta riitaa, olemme saavuttaneet tavoitteen konfliktivapaasta reissusta. Tietenkään aina nämä ei ole näin yksinkertaisia, mutta jotakin suuntaa mittarit antaa. Ja tavoitteiden idea muutenkin on antaa suuntaa koko hommaan!

Valitsimme tällaiset tavoitteet, mutta te voitte valita omalle matkallenne omanlaisenne tavoitteet! Matkan yhteisten tavoitteiden lisäksi, jokainen voi halutessaan valita itselleen jonkin henkilökohtaisen tavoitteet/tavoitteita, mikäli sellaista haluaa. Katsotaan innostuuko kivet keksimään vielä ennen matkaa henkilökohtaisia tavoitteita. 

Suunta on kehittymistä kohti!


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Miksi Slovenia?

Mitä, missä, kuka, häh?

Mistä projektin aloitus lähtee?